Νίκη με κατάθεση ψυχής!


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη Γ΄ Εθνική ο Παπάδος Γέρας που νίκησε το Κορωπί με 51-49, παιχνίδι το οποίο είχε συναρπαστική εξέλιξη. 

Οι παίκτες του Γιώργου Καραμβάλη παρότι ακόμη δεν βρίσκονται στο 100% λόγω της ελλιπής προετοιμασίας κατέθεσαν ψυχή στο παρκέ του κλειστού της Νεάπολης και κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες, εξού και το 9-11 της πρώτης περιόδου. Περίπου ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ομάδα μας πάντως να έχει το προβάδισμα στο σκορ με 24-19.

Στην επανάληψη ο Παπάδος άρχισε να βρίσκει ρυθμό, πετυχαίνοντας αρκετά καλάθια με τους παίκτες του Καραμβάλη να παίζουν εξαιρετικά και στην άμυνα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώσει για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (41-30), Κάπως έτσι η ομάδα μας πραγματοποίησε μία μεγαλειώδης εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, χτίζοντας σημαντική διαφορά. 

Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξαν πολλές ατυχίες. Ο Παπάδος έχασε τους Καμινέλλη και Κιουρτζίδη με πέντε φάουλ, ενώ τραυματίστηκαν οι Μιλούσης (ήταν εξαιρετικός μέχρι εκείνο το σημείο) και Χατζηκάλφας. Έτσι το ροτέισον μίκρυνε σημαντικά με το Κορωπί να το εκμεταλλεύτηκε καθώς έβαλε πίεση στο παιχνίδι του και κατάφερε να μειώσει αρκετά τη διαφορά για να πάμε σε ένα δραματικό φινάλε. Εκεί η ομάδα μας παρά τις ελλείψεις φάνηκε προσηλωμένη στο στόχο της νίκης. 

Το Κορωπί μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους (50-48), κέρδισε δύο βολές μετά από φάουλ, έβαλε τη μία και αμέσως μετά έγινε φάουλ πάνω στον Αρχιμανδρίτη που με μία στις δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 51-49 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και κόσμο. Τέλος να σημειωθεί ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Γέρα είναι την επόμενη Κυριακή εκτός έδρας με το Πικέρμι.

Γ΄ Εθνική, 2ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Παπάδος Γέρας-Κορωπί 51-49

Τελεθριακός-Πικέρμι 83-72

ΦΟ Βροντάδου-Βούρειος ΑΟΛ Χίου 85-86 (παρ.)

Πορφύρας-Δάφνη 80-84

Ίκαρος Καλλιθέας-Μίλωνας 75-79

Η βαθμολογία

1. Τελεθριακός  2  1-0

2. Δάφνη  2  1-0

3. Μίλωνας  2  1-0

4. Παπάδος Γέρας  2  1-0

5. Βούρειος ΑΟΛ Χίου  2  1-0

6. ΦΟ Βροντάδου  1  0-1

7. Κορωπί  1  0-1

8. Ίκαρος Καλλιθέας  1  0-1

9. Πορφύρας  1  0-1

10. Πικέρμι  1  0-1

Επόμενη αγωνιστική (2η, 31/10)

Πικέρμι-Παπάδος Γέρας

Βούρειος-Τελεθριακός

Δάφνη-ΦΟ Βροντάδου

Μίλωνας-Πορφύρας

Κορωπί-Ίκαρος Καλλιθέας

Σχόλια