Η πρώτη άνοδος στη Γ΄ Εθνική! (αφιέρωμα)

(Πηγή: SportLesvos.gr)
Ο Παπάδος Γέρας είναι μέχρι τώρα η μοναδική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει τη Λέσβο σε εθνική κατηγορία στο χώρο του μπάσκετ και μάλιστα για τρεις σεζόν. Με αφορμή τη μη διεξαγωγή αγώνων αυτή την περίοδο λόγω κορονοϊού, η σελίδα της ομάδας μας αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στα χρόνια όπου ο Παπάδος Γέρας αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική.

Το όμορφο αυτό ταξίδι ξεκίνησε για πρώτη φορά τη σεζόν 2010-11, όταν η τότε Electronet Γέρα, τερμάτισε δεύτερη στα μπαράζ ανόδου μαζί με τις πρωταθλήτριες από τα άλλα Νησιά. Όμως η Αναγέννηση Ρόδου η οποία κατέλαβε την πρωτιά και την άνοδο, εν τέλει δήλωσε αδυναμίας συμμετοχής για οικονομικούς λόγους και ο κλήρος έπεσε στην ομάδα μας

Οι δύο ηγέτες του συλλόγου Βασίλης Ανδριώτης και Βαγγέλης Προδρόμου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πήραν την μεγάλη απόφαση η Γέρα να αγωνιστεί για πρώτη στην ιστορία της στη Γ΄ Εθνική, νέο που έφερε πολλά χαμόγελα στους φιλάθλους της Λέσβου που θα έβλεπαν αγώνες Γ΄ Εθνικής στο μπάσκετ για πρώτη φορά.


Με τα χρονικά περιθώρια να είναι περιορισμένα, Βασίλης Ανδριώτης και Βαγγέλης Προδρόμου έφτιαξαν μια ομάδα ικανή να παλέψει για την παραμονή. Αρχικά στη θέση του προπονητή προσελήφθη ο Γιώργος Κατσίνης, ενώ σε ότι είχε να κάνει με το έμψυχο δυναμικό, η Electronet Γέρα, απέκτησε έμπειρους παίκτες, γνώστες της κατηγορίας, όπως οι Γιάννης Τσολάκης, Θεοδόσης Χολέβας, Άγκι Ιμπέζα, Παντέλης Σαρήμπαλης κ.α. Επίσης η ομάδα στελεχώθηκε και από ντόπιους αθλητές όπως τα αδέρφια Ζεστοί, αλλά και με τους Κακαγιάννη, Χρυσό, Μαντζουράνη και Ιορδάνου.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα!

H Electronet Γέρα τοποθετήθηκε στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και το πρώτο της παιχνίδι, το έδωσε στις 15 Οκτωβρίου του 2010 με αντίπαλο τον Ίκαρο Ικαρίας. Η ομάδα μας συνδύασε το ντεμπούτο της στην κατηγορία με νίκη καθώς επιβλήθηκε με 82-70. Αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ίκαρο, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον προπονητή Γιώργο Κατσίνη. Αντικαταστάτης του ήταν ο Στέφανος Μαρίνος που μετά από κάποια παιχνίδια, είχε βοηθό τον Γιώργο Ζηρόπουλο. Στο πρώτο εντός έδρας ματς η Γέρα για την 2η αγωνιστική αντιμετώπισε το ιστορικό Σπόρτιγκ και μπροστά σε ένα κατάμεστο Κλειστό της Νεάπολης, η ομάδα του Μαρίνου έκανε το δύο στα δύο καθώς νίκησε 64-60. Η ομάδα μας συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στην κατηγορία, παίρνοντας ακόμα δύο νίκες με αντιπάλους το Ψυχικό (εκτός έδρας) και με την Έξω Παναγίτσα στη Νεάπολη, κάνοντας έτσι το τέσσερα στα τέσσερα.

Κοιλιά διαρκείας

Από κει και πέρα κάποια αγωνιστικά προβλήματα, λόγω τραυματισμών και στρατευμένων παικτών είχαν ως αποτέλεσμα η Electronet Γέρα να κάνει μια μεγάλη κοιλιά. Αρχικά γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Λίντο από το Ηράκλειο, για να ακολουθήσει ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα εντός έδρας από τον Αργοναύτη Τριγλίας. Πάντως η ομάδα μας επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, παίρνοντας διπλό στη Λιβαδειά
(Πηγή: SportLesvos.gr)
Όμως η συνέχεια για την Electronet Γέρα, δεν ήταν καθόλου καλή καθώς δεχόταν την μια ήττα μετά την άλλη, έχοντας πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Η Γέρα είχε φτάσει τις έξι νίκες (πήρε τα εύκολα σχετικά παιχνίδια με Παλαιό Φάληρο και Ίκαρο Ικαρίας), όταν αποφασίστηκε η τρίτη αλλαγή προπονητή μέσα στη χρόνια με τον Βασίλη Μάντη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, αντί του Στέφανου Μαρίνου ο οποίος πλήρωσε τις πολλές συνεχόμενες ήττες.

Προσπάθησε αλλά

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Βασίλη Μάντη στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα μας αγωνίστηκε κόντρα στο πρωτοπόρο μέχρι εκείνο το σημείο Ηράκλειο από το οποίο λύγισε στην τρίτη παράταση με 101-100, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μια σπουδαία νίκη. Στην συνέχεια η Electronet Γέρα ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα αφού δεν κατάφερε να πάρει τα παιχνίδια που έπρεπε για να σωθεί και μοιραία υποβιβάστηκε και πάλι στο τοπικό, έχοντας απολογισμό 7 νίκες και 19 ήττες σε 26 αγωνιστικές, τερματίζοντας στην 12η θέση. Βέβαια να σημειωθεί πως εκείνη τη χρονιά, υποβιβάστηκαν συνολικά επτά ομάδες, δηλαδή οι μισές του πρωταθλήματος. Η Γέρα κράτησε την ανάμνηση της πρώτης συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική και έβαλε στόχο να βρεθεί και πάλι εκεί όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το ρόστερ εκείνης της χρονιάς

Γιάννης Τσολάκης
Στέλιος Κακαγιάννης
Παντελής Σαρήμπαλης
Θεοδόσης Χολέβας
Δημήτρης Βολικάκης
Ιγνάτης Ιορδάνου
Γιάννης Ζεστός
Γρηγόρης Ζεστός
Δημήτρης Χρυσός
Χριστόφορος Χατζηντάνος
Στρατής Μαντζουράνης
Άγκι Ιμπέζα
Μιχαήλ Βούλγαρης
Σταμάτης Μιτζίκης
Βαγγέλης Ράμμος

Η τελική βαθμολογία

1. Φιλαθλητικός  50  24-2  ((
2. Ηράκλειο  49  23-3
3. Ενωση Ιλίου  45  19-7
4. Ιωνικός Ν.Φ.  43  19-7
5. ΓΠΣ Χαλκίδας  39  14-12
6. Εργοτέλης  39  14-12
7. Έξω Παναγίτσα  38  12-14
8. Αργοναύτης Τρ.  38  12-14
9. Ψυχικό  38  12-14
10. Λιβαδειά  38  12-14
11. Σπόρτιγκ  36  10-16
12. Electronet Γέρα  32  7-19
13. Π. Φάληρο  29  3-23
14. Ίκαρος Ικαρίας  27  0-27

Σχόλια