Γέρα για φίλημα!


Η Γέρα νίκησε 82-81 τον Αίολο στην παράταση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι όπου τα είχε όλα. Πάθος, ένταση και έντονα συναισθήματα ήταν μερικά από τα στοιχεία που ξεχώρισαν στον αγώνα. Η ομάδα μας ήθελε τη νίκη για να μείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία και τα κατάφερε στον έξτρα χρόνο.

Η Γέρα μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, επέβαλε τον δικό της ρυθμό και κατάφερε σχετικά άμεσα να χτίσει μια καλή διαφορά με εύστοχα σουτ κυρίως από τα 6,75. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας μπροστά στο σκορ (25-16). Στο επόμενο δεκάλεπτο, παρότι ο Αίολος κατέβασε λίγο τη διαφορά, η ομάδα μας βρήκε τα αποθέματα για να κρατήσει υπέρ της τη διαφορά, βρίσκοντας πολλές λύσεις στην επίθεση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γέρα στο +6 (40-34)

Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε καθώς η ομάδα μας άρχιζε να παρουσιάζει κόπωση λόγω των λίγων επιλογών και σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση από πλευράς Αίολου τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν όταν η Γέρα βρέθηκε ακόμα και να χάνει. Τελικό προς το τέλος της περιόδου οι παίκτες του Γιάννη Ζεστού έβαλαν κάποια σουτ για να κλείσει το δεκάλεπτο στο +3 υπέρ της Γέρας (57-54).


Στο τελευταίο και πιο καθοριστικό δεκάλεπτο ουσιαστικά έγιναν όλα. Κάποιες λάθος διαιτητικές αποφάσεις, κράτησαν στην διεκδίκηση της νίκης τον Αίολο, όμως η ομάδα μας παρά τις απουσίες και με την κούραση να είναι το κύριο στοιχείο, αρνούνταν να χάσει και έμενε κοντά στο σκορ οπότε το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Πάντως τα πράγματα για την Γέρα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ όταν 5:21 πριν το φινάλε τραυματίστηκε σοβαρά ο Κρίτων Τζουραμάνης με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για λίγα λεπτά μέχρι να βγει από το παρκέ. Το πιο περίεργο ήταν το γεγονός πως δεν δόθηκε καν φάουλ στην συγκεκριμένη φάση. 

Τελικά μετά από λίγα λεπτά ο Τζουραμάνης σηκώθηκε από το παρκέ καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο αλλά το κακό για την ομάδα μας ήταν το γεγονός πως θα έπρεπε να παίξει με μια πεντάδα όλη και όλη. Στα τελευταία λεπτά και ενώ φαινόταν πως η ομάδα μας θα έχανε το ματς, εν τέλει με κάποια εύστοχα σουτ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Γέρα βρέθηκε και πάλι να κυνηγάει στο σκορ, όμως η αποφασιστικότητα των παικτών της έπαιξε το ρόλο της αφού η ομάδα μας κατέθεσε ψυχή στο παρκέ, έβγαλε σημαντικές άμυνες έβαλε και τα σουτ που έπρεπε με το νικητήριο να σημειώνεται λίγο πριν το φινάλε από τον Κοντομίχαλο ύστερα από μαγική πάσα του Γιάννη Ζεστού. Στην τελευταία φάση η Γέρα έβγαλε την άμυνα και κατάφερε να πάρει μια από τις πιο μάγκικες νίκες κόντρα σε όλους και σε όλα, μια νίκη η οποία πανηγυρίστηκε έντονα λόγω του τρόπου που ήρθε.


Ο Γιάννης Ζεστός ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ με 30 πόντους με πέντε τρίποντα. Τον ακολούθησε ο Τζουραμάνης με 21 με πέντε τρίποντα, ενώ διψήφιος ήταν και ο Μπουρούς με 19 πόντους με ένα τρίποντο.

Η επικράτηση επί του Αίολου είναι αφιερωμένη στον άτυχο του αγώνα Κρίτωνα Τζουραμάνη στον οποίο ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση.

Το φύλλο του αγώνα

ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ  (κ.α 71-71)(παρ. 81-82)
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Μυζίκας
Ημιχρόνο: 34-40
Δεκάλεπτα: (16-25, 18-15, 20-17, 17-14) (10-11)

ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΓΣ (Γιαννίκος): Μισαηλίδης Γ. 16(2), Συνοδινός 29, Τσακαλάκης 4, Πανάγος 15(2), Γιαννίκος 8(2), Λαμπρινίδης 9, Λημναίος, Λαγκαδάς, Αναγνώστου, Αφεντούλης

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 30(5), Μπουρούς 19(1), Τζουραμάνης 21(5), Σάκαλης 6(1), Τζανετέας 4, Κοντομίχαλος 2, Πετρογιάννης

Πρωτάθλημα ανδρών
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Αρισβαίος - ΑΟ Μυτιλήνης 68-55
Αίολος - Παπάδος Γέρας 81-82 παρ. (71-71 κ.α.)
Αιολικός - Παλλεσβιακός 55-61
Ρεπό: Ερμής Παμφίλων

Η βαθμολογία

1. Παπάδος Γέρας  15  7-1
2. Αίολος  14  6-2
3. Παλλεσβιακός  14  6-2
4. Αρισβαίος  12  4-4
5. Αιολικός  11  3-5
6. Ερμής Παμφίλων  8  1-6
7. ΑΟ Μυτιλήνης  7  0-7

Σχόλια