Όμηρος Καλλιμασιάς - Παπάδος Γέρας 76-67

Λύγισε στο τέλος ο Παπάδος Γέρας καθώς ηττήθηκε 76-67 από τον Όμηρο Καλλιμασιάς για την τελευταία αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου για τη Γ΄ Εθνική.


Η ομάδα μας δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα πριν την αναμέτρηση αφού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο Γιάννης Μπουρούς, το ίδιο έγινε και με τον Μπουμπουλέντρα οπότε η Γέρα παρατάχθηκε με μόλις έξι παίκτες. Παρόλα αυτά πάλεψε μέχρι το τέλος και θα λέγαμε πως η ήττα από τον πρωταθλητή Χίου ήταν η πιο γλυκιά.

Η ομάδα μας που δεν είχε να χάσει κάτι μπήκε στο παρκέ με στόχο να μείνει όσο το δυνατό πιο κοντά στο σκορ, με τον Όμηρο πάντως να μπαίνει καλύτερα ευστοχώντας σε κάποια τρίποντα, ενώ η Γέρα είχε πρόβλημα στα ριμπάουντ, όμως από ένα σημείο και μετά αντέδρασε, μάζεψε τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί και η πρώτη περίοδος έκλεισε με το ισόπαλο 22-22.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η ομάδα της Χίου είχε σταθερά το προβάδισμα, η ομάδα μας προσπάθησε να διατηρηθεί κοντά με κάποια εύστοχα σουτ και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο οκτώ πόντους 48-40.

Στην επανάληψη και παρότι οι περισσότεροι πίστευαν πως η Γέρα θα ξέμενε από δυνάμεις όλοι οι παίκτες έσφιξαν τα δόντια τους, αψήφισαν την όποια κούραση είχαν και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, κρατώντας τη Γέρα στο παιχνίδι παρότι ο Όμηρος προσπάθησε να ξεφύγει. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε 61-56.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας ήταν αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και παρότι ο Όμηρος σε κάποιο σημείο ξέφυγε στο σκορ, η Γέρα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με εύστοχα σουτ από τους Γιάννη και Γρηγόρη Ζεστό αλλά και από τον Καραδόπουλο όλα παρέμειναν ανοιχτά ως το φινάλε. Εκεί η ομάδα της Χίου έχοντας πιο καθαρό μυαλό έβαλε τα κρίσιμα σουτ και πήρε την νίκη.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έκανε ο Γρηγόρης Ζεστός που σημείωσε συνολικά 26 πόντους με δύο τρίποντα και ήταν ένας από τους παίκτες που πάλεψε πολύ. Πολλοί καλοί ήταν επίσης οι Γιάννης Ζεστός με 17 και Καραδόπουλος με 16 (2). Από τον Όμηρο καθοριστικός ήταν ο Ζυγούρας που πέτυχε 22 πόντους με έξι τρίποντα, ενώ άλλους 17 πέτυχε ο Μανώλης Χατζηλάμπρου.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς σε μία σεζόν όπου ξεκίνησε με την Γέρα να αλλάζει το ρόστερ της ριζικά και παρότι χάθηκε το κύπελλο στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, η ομάδα μας πήρε το πρωτάθλημα, αγωνίστηκε κανονικά στα μπαράζ εκπροσωπώντας επάξια το Νησί της Λέσβου παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα εισπράττοντας το χειροκρότημα όλων και τον θαυμασμό για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε και αυτό είναι που μετράει.


Μία νίκη και τρεις ήττες ο απολογισμός στο ειδικό πρωτάθλημα και τέταρτη θέση στη βαθμολογία. Αν και αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στην προσπάθεια που έκαναν οι αθλητές μας κρατώντας την ομάδα όρθια και το κατάφεραν.

Τέλος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, παίκτες, προπονητή και διοίκηση αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φώτη Χασαπάκη και Σαράντο Χατζηγιαννάκη που στήριξαν και βοήθησαν την ομάδα μας στα μπαράζ ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Τώρα προέχει η ξεκούραση των παικτών και γενικά όλων όσων πάλεψαν φέτος, ώστε η Γέρα τη νέα χρόνια να είναι ακόμα πιο δυνατή. Καλό καλοκαίρι και το σύνθημα είναι ένα.

ΑΠΣ Παπάδος Γέρας
Μια ομάδα, μία οικογένεια

Το φύλλο αγώνα

Όμηρος Καλλιμασίας – ΑΠΣ Παπάδος Γέρας 76-67

Δεκάλεπτα: 22-22, 48-40, 61-56, 76-67

Διαιτητές: Τσάτσης, Λαζαρίδης

Όμηρος Καλλιμασίας (Μπόλιας): Ζυγούρας 22(6), Μόσχουρης 4, Τσιριγώτης 3, Φεγκουδάκης 11(2), Μακρίδης, Κανελλόπουλος 2, Χατζηλάμπρου Μ. 17 (3), Χαμέτης 11(2), Μιχαλιός, Σιμιτσάκης, Αποστολίδης, Χατζηλάμπρου Ε. 2.

ΑΠΣ Παπάδος Γέρας (Μπουρούς): Καραδόπουλος 16(2), Πετρόγιαννης 2, Λινάρδος 5(1), Ζέστος Ι. 17, Ζέστος Γ. 26(2), Σίμος 1.

Ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για τη Γ΄ Εθνική
Τα αποτελέσματα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής

Φανάρια Νάξου - Ηρακλής Ικαρίας 87-59
Όμηρος Καλλιμασιάς - Παπάδος Γέρας 76-67
Ρεπό: ΑΕ Δικαίου

Τελική βαθμολογία

1. Φανάρια Νάξου  8  4-0 (άνοδος στη Γ΄ Εθνική)
2. Όμηρος Καλλιμασιάς  7  3-1
3. ΑΕ Δικάιου  6  2-2
4. Παπάδος Γέρας  5  1-3
5. Ηρακλής Ικαρίας  4  0-4

Σχόλια