Παπάδος Γέρας - Φανάρια Νάξου 53-71

Ο Παπάδος Γέρας πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για κάτι θετικό απέναντι στο φαβορί για την άνοδο τα Φανάρια Νάξου γνωρίζοντας την ήττα με 71-53 έχοντας να διαχειριστεί και την κούραση από τα προηγούμενα παιχνίδια.


Τα Φανάρια μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, βρήκαν λύσεις κάτω από το καλάθι, ενώ απεναντίας η ομάδα μας υπέπεσε σε κάποια λάθη μην βρίσκοντας έτσι πολλά σουτ. Η Γέρα προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να μείνει όσο πιο κοντά γινόταν και περιορίστηκε στο -9 (23-14). 

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα της Νάξου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παίρνοντας πολλά πράγματα από τους παίκτες της και έχοντας περισσότερες λύσεις στον πάγκο από την Γέρα που είχε και μία ακόμα απουσία αυτή του Μπουμπουλέντρα, αλλά και το γεγονός πως ο Μπουρούς έφθασε γρήγορα τα τρία φάουλ, τα Φανάρια ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 20 πόντους στο κλείσιμο του πρώτου μέρους 44-24. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Ζεστός έκατσε στον πάγκο για να πάρει ανάσες αφού έδειχνε πολύ κουρασμένος παρόλα αυτά η ομάδα μας μπόρεσε να κατεβάσει λίγο τη διαφορά με κάποια εύστοχα καλάθια και ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Καραδόπουλου στο τέλος της επίθεσης, αλλά και πάλι η ομάδα της Νάξου φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 58-40.


Στην τελευταία περίοδο και ενώ όλα σχεδόν είχαν κριθεί η ομάδα μας προχώρησε σε ροτέισον με την είσοδο των Σίμου και Πετρογιάννη χωρίς να αλλάξει κάτι ως το φινάλε παρά την προσπάθεια των παικτών μας για κάτι καλύτερο και έτσι η ομάδα της Νάξου μετά από αυτή την νίκη και μαθηματικά είναι στη Γ΄ Εθνική κατηγορία επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της στο τουρνουά. 

Για την Γέρα οι Γιάννης και Γρηγόρης Ζεστός είχαν από 17 πόντους με τον πρώτο να βάζει και τρία τρίποντα, ενώ διψήφιος ήταν και ο Καραδόπουλος με 11 πόντους με ένα τρίποντο. Από τα Φανάρια που πήρε πόντους σχεδόν από όλους τους παίκτες ο Μάκαρης σταμάτησε στους 19 έχοντας και δύο εύστοχα δίποντα με τον Πολίτη να βάζει άλλους 10. 


Πλέον η Γέρα στην τελευταία αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει αύριο τον πρωταθλητή Χίου Όμηρο Καλλιμασιάς με στόχο τη δεύτερη νίκη ώστε να φύγει με ψηλά το κεφάλι στην Αθήνα αν και το ξαναλέμε έχει ήδη γίνει η υπέρβαση τόσο σήμερα όσο και στα άλλα παιχνίδια.

Το φύλλο αγώνα

Παπάδος Γέρας - Φανάρια Νάξου 53-71

Ημίχρονο: 24-44

Τα δεκάλεπτα 14-23, 24-44, 40-58, 53-71

Παπάδος Γέρας (Μπουρούς): Καραδόπουλος 11 (1), Γρ. Ζεστός 17, Γ. Ζεστός 17 (3), Λινάρδος 5 (1), Μπουρούς 1, Πετρογιάννης, Σίμος 2

Φανάρια Νάξου (Κακαλιάς): Βουτυρόπουλος 2, Πρόκος 2, Καλαβρός, Πολίτης 10 (2), Μάκαρης 19 (2), Αθανασιάδης 7 (1), Χάρος 7 (1), Μυλωνάς 6, Καρβούνης 5, Μελάς 5 (1), Γιαννούλης 3, Ονάσογλου 5 (1)

Σχόλια