Αιολικός - Παπάδος Γέρας 48-58

Τι και αν ο Γρηγόρης Ζεστός δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τι και αν η ομάδα μας παρατάχθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι με εννέα παίκτες και έχοντας στην αποστολή τον Δημήτρη Μπουμπουλέντρα που ήρθε από την Αθήνα για να βοηθήσει την ομάδα μας ως μία λύση παραπάνω, τι και αν μας είχαν ξεγραμμένους από το χαμένο κύπελλο στο ξεκίνημα της χρονιάς και όμως ο Παπάδος Γέρας κατάφερε να νικήσει και στον δεύτερο τελικό 58-48 τον Αιολικό κατακτώντας ένα ακόμα πρωτάθλημα στην ιστορία του.


Ίσως να είναι ένα από τα πιο μάγκικα πρωταθλήματα για μία ομάδα που είχε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, όμως τα κατάφερε. Στο παιχνίδι η Γέρα μπήκε καλά, ήταν κοντά στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με ένα καλάθι διαφορά 18-16.

Στη δεύτερη περίοδο όμως η ομάδα μας βγάζοντας πολύ πάθος και καταθέτοντας ψυχή στο παρκέ, κατάφερε να χτίσει μία καλή διαφορά με καλά ποσοστά στην επίθεση αλλά και με καλές άμυνες για να προηγηθεί στο ημίχρονο με +12 28-16 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.


Στην επανάληψη και στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο θα έκρινε πολλά η Γέρα έπαιξε ακόμα καλύτερο μπάσκετ και με μπροστάρηδες τους Γιάννη Ζεστό, Γιάννη Καραδόπουλο και Γιάννη Μπουρού που έκανε πάρτι κάτω από τη ρακέτα η ομάδα μας κράτησε ψηλά τη διαφορά και με σκυλίσια άμυνα δεν επέτρεψε στον Αιολικό να πλησιάσει έστω και αν έκανε τη δική του προσπάθεια.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το μόνο που απέμενε ήταν η Γέρα να κάνει σωστή διαχείριση στο παιχνίδι κάτι που έπραξε και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τον αντίπαλο κατάφερε να πάρει τη νίκη και το πρωτάθλημα που σημαίνει πολλά για τους παίκτες που βρέθηκαν φέτος στο ρόστερ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Μπουρούς με 17 πόντους, 14 είχε ο Γιάννης Ζεστός, ενώ άλλους 13 πρόσθεσε ο Καραδόπουλος.

Μετά το τέλος του αγώνα δόθηκαν τα μετάλλια στις δύο ομάδες και στη συνέχεια ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούς σήκωσε το κύπελλο μαζί με τους υπόλοιπους. Αμέσως μετά το γλέντι μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια. Έτσι η Γέρα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρωτάθλημα με τον πιο ιδανικό τρόπο κατακτώντας τον τίτλο παρότι αμφισβητήθηκε από πολλούς, όμως δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό αλλά στο γεγονός πως σήμερα είναι μέρα χαράς για όλους μας στο σύλλογο με την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.


Μπορεί όπως αναφέραμε και στην αρχή να υπήρχαν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα με λίγους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό, όμως όσοι ήταν σε αυτό έβγαλαν στο παρκέ όλη τη χρονιά ότι είχαν και δεν είχαν για να φτάσει η Γέρα να πάρει το πρωτάθλημα.

Φυσικά υπάρχει και συνέχεια αφού η ομάδα μας τον Ιούνιο θα πάει στα μπαράζ ανόδου προς την Γ΄ Εθνική με στόχο μία άξια εκπροσώπηση του Νησιού μας στη δύσκολη αυτή διαδικασία.


Η Γέρα είναι εδώ!!! Μπράβο μάγκες συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά!!!

Σχόλια