Παπάδος Γέρας - Αιολικός 63-58

Η Γέρα μας νίκησε πριν από λίγο τον Αιολικό με 63-58 στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Φάση από το παιχνίδι
Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του με την ομάδα μας όμως στο τέλος να δείχνει πως είναι ποιο έμπειρη και με αυτό το αποτέλεσμα έκανε το 7 στα 7 και συνεχίζει μόνη της στην κορυφή.
H Γέρα μας στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε  καλά με ευστοχία κυρίως από την περιφέρεια όμως προς τα μέσα της περιόδου, χαλάρωσε στην επίθεση και έτσι ο Αιολικός βρήκε κάποια σουτ που τον κράτησαν κοντά. Στο τέλος η ομάδα μας πήγε στο δεκάλεπτο με +4 (18-14).
Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά κοντά με την Γέρα μας να δείχνει πως είχε πρόβλημα στην επίθεση και αυτό έκανε τον Αιολικό να είναι κοντά στο σκορ με το ημίχρονο να κλείνει ισόπαλο 28-28.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν έπαιξε καθόλου καλά, με την άμυνα να δείχνει πως ήταν ευάλωτη, ενώ και στην επίθεση τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά, το προβάδισμα εναλλασσόταν, αλλά η Γέρα μας στα τελευταία λεπτά της περιόδου έδειξε να ξυπνάει και έκλεισε την περίοδο ένα πόντο πίσω 46-45.
Όλα έδειχναν πως το τελευταίο δεκάλεπτο θα ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς και έτσι ήταν αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας και όποτε προσπαθούσε να το κάνει ο Αιολικός έβρισκε απαντήσεις. Δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα οι έμπειροι παίκτες της Γέρας μας πήραν την ομάδα στην πλάτη τους και με κρίσιμα καλάθια και σωστή διαχείριση στο παιχνίδι την οδήγησαν σε μία ακόμη νίκη. Πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας ήταν ο Γρηγόρης Ζεστός που σημείωσε 22 πόντους, 14 με δύο τρίποντα έβαλε ο Γιάννης Ζεστός, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νίκος Σταμούλης που πέτυχε 11 πόντους με δύο τρίποντα.

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (63-58)
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Ζηρόπουλος
Ημιχρόνο: 28-28
Δεκάλεπτα: 18-14, 10-14, 17-18, 18-12

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Αλμπάνης): Ζεστός Ι. 14(2), Ζεστός Γ. 22, Τσαπώνης 8, Παπαθανασίου 4, Γκορόγιας 2, Σταμούλης 11(2), Ζενελάι 2, Μπουρούς, Σίμος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Γκούμας): Κούκουρας 6, Σωτηρόπουλος 14, Χορέβας 5, Μάρτης 3(1), Τσακαλάκης 1, Τζουραμάνης 16(2), Ιωαννίδης 11(2), Ταμβακέλλης, Αλατζάς,  Χατζούδης 2, Μπαχούρος, Γούναρης

Σχόλια