Παπάδος Γέρας - ΑΟ Μυτιλήνης 75-48

Η Γέρα μας νίκησε 75-48 τον ΑΟ Μυτιλήνης στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ''Γεώργιος Καρέκος'' και πήρε την πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει το επόμενο Σάββατο.
Φάση από το παιχνίδι
Η ομάδα μας στα πρώτα δύο δεκάλεπτα ήταν αρκετά νωθρή (με την δικαιολογία φυσικά πως ήταν το πρώτο παιχνίδι για φέτος σε σχέση με τον αντίπαλο που έχει παίξει ένα παραπάνω) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά άστοχα σουτ, η άμυνα σε κάποια σημεία να ήταν ευάλωτη και γενικά οι παίκτες ψάχνονταν μέσα στο παρκέ με τον ΑΟΜ από την άλλη να δείχνει μαχητικός. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας να είναι μπροστά στο σκορ (32-26).

Στην τρίτη περίοδο μπήκε μία άλλη Γέρα στο παρκέ και με αρκετή προσήλωση και προσοχή μπήκαν τα σουτ που έπρεπε, η άμυνα βελτιώθηκε και γενικώς η ομάδα μας έπαιξε ένα θεαματικό μπάσκετ σε αυτό το δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο η Γέρα έπαιξε ακόμη καλύτερη άμυνα, ενώ στην επίθεση βρήκε πολλά σουτ από το ζωγραφιστό, η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 30 πόντους για να κλείσει το σκορ στο 75-48. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γρηγόρης Ζεστός με 17 πόντους με δύο τρίποντα, 13 πόντους έβαλε ο Γιάννης Ζεστός, 11 ο Γκορόγιας και 10 ο Παπαθανασίου.
Η ομάδα μας έδειξε πως θέλει ακόμη δουλειά σε κάποια σημεία όμως από το σημερινό παιχνίδι κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον θα αρχίσει η προετοιμασία για τον τελικό του Σαββάτου εκεί όπου η Γέρα μας θα αντιμετωπίσει έναν εκ τών Παλλεσβιακό ή Αίολο που παίζουν αυτή την ώρα.
Στα αξιοσημείωτα του σημερινού αγώνα ήταν πως δεν λειτουργούσε το ταμπλό και στο δεύτερο ημίχρονο ούτε το 24άρι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να δυσκολεύονται στο να μαθαίνουν το σκορ και αναγκάζονταν να το μετράνε οι ίδιοι οι παίκτες. Επίσης το παρκέ σε πολλά σημεία του αγώνα θύμιζε ''πατινάζ'' και οι άνθρωποι των δύο συλλόγων το σκούπιζαν όποτε χρειαζόταν. Αυτό δείχνει την εγκατάλειψη που υπάρχει στο Κλειστό πράγμα που θεωρείτε ντροπή και πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση.

Το φύλλο αγώνα:

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (75-48)
Διαιτητές: Κωστακέλλη - Ζηρόπουλος
Ημίχρονο: 32-26
Δεκάλεπτα: 18-12, 14-14, 20-8, 23-14

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 13, Παπαθανασίου 10, Μπουρούς 7, Γαβριηλίδης 5, Γκορόγιας 11, Σταμούλης 6(1), Κοπάνου 2, Λινάρδος 2, Ζεστός Γ. 17(2), Κατουσέλλης 2, Ταμβακέλλης

ΑΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Οικονόμου): Παρασχόπουλος 10, Παπαναστασίου 11(1), Κούκος 7, Φραντζέσκος 3, Πετρίδης 7, Αγκοπιάν 6(2), Καλυβιανάκης 2, Κωδωνάκης, Καρανικολής, Σάμιος 2

Σχόλια