Παλλεσβιακός - Παπάδος Γέρας 67-74

Η Γέρα μας νίκησε 74-67 τον Παλλεσβιακό και κατέκτησε το 8ο συνεχόμενο Κύπελλο ''Γεώργιος Καρέκος και το 10ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου συνεχίζοντας έτσι την αυτοκρατορία της .
Ένα ακόμη τρόπαιο πανηγύρισε σήμερα η Γέρα μας
Πριν την έναρξη του τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γεώργιου Καρέκου στον οποίο άλλωστε είναι αφιερωμένος ο θεσμός του Κυπέλλου. Στα θετικά είναι πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έγινε παρουσίαση των δύο ομάδων, ενώ στα αρνητικά ήταν πως για ακόμη μία φορά δεν λειτουργούσε ο φωτεινός πίνακας και το σκορ το μετρούσαμε χειροκίνητα.
Στα του αγώνα η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειχνε από την αρχή να έχει τον έλεγχο, τα σουτ έμπαιναν οι άμυνες ήταν σωστές και το δεκάλεπτο τελείωσε με 21-13 για την Γέρα. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ποιό κλειστό η ομάδα μας κρατούσε μία ασφαλή διαφορά και με κάποια καλάθια την ανέβασε προς το τέλος του ημιχρόνου για να κλείσει στο +11 40-29.
Την τρίτη περίοδο θα θέλουν να την ξεχάσουν στην Γέρα μας καθώς ο Παλλεσβιακός αντέδρασε εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τα άστοχα σουτ των παικτών μας και με ένα μεγάλο σερί έφτασε την διαφορά ακόμη και στο -2 και όλα προμήνυαν πως το τελευταίο δεκάλεπτο θα είναι ντέρμπι. 
Πράγματι στα πρώτα λεπτά της περιόδου οι ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, όμως στα μέσα του δεκαλέπτου η Γέρα μας έκανε ένα μικρό ξέσπασμα, έβαλε σημαντικά καλάθια, ο Παλλεσβιακός προσπάθησε μέχρι το τέλος μήπως καταφέρει κάτι, αλλά η ομάδα μας είχε τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισε στο τέλος ένα ακόμη τρόπαιο και την χρονιά να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Την φάση του αγώνα την πρόσφερε ο παίκτης της Γέρας μας Νίκος Παπαθανασίου ο οποίος πέτυχε το τελευταίο καλάθι του ματς με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. 
Φάση από το παιχνίδι
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γρηγόρης Ζεστός με 16 πόντους με ένα τρίποντο, τον ακολούθησε ο Γιάννης Ζεστός με 15 με δύο τρίποντα, ενώ διψήφιος ήταν και ο Παπαθανασίου που σημείωσε 13 με ένα τρίποντο. Η Γέρα μας εκφράζει και τα παράπονα της για την διαιτησία καθώς σε πολλές φάσεις σφύριζε λανθασμένα και αυτά ήταν ικανά να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της αντίπαλη ομάδα. Πλέον η ομάδα μας θα επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα που φυσικά στόχος είναι η κατάκτηση και στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει πάλι τον Παλλεσβιακό.

Το φύλλο αγώνα:

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ - ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (67-74)
Διαιτητές: Μαριγλή – Ροδίτης Κ.
Ημίχρονο: 29-40
Δεκάλεπτα: 13-21, 16-19, 21-15, 17-19
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ (Χρυσουλάκης): Σχοινάκης 8, Ανδρεουλάκης 8, Παούρης 18(1), Χατζηγιαννάκης 7(1), Ζυγούκης 3(1), Ιορδάνους 6, Τρύπατζης 4, Μουλαρογιάννης 4(1), Γαρμπιδάκης 9, Βέτσος, Κομνηνός

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Σταμούλης 9(1), Μπουρούς 6, Ζεστός Ι. 15(2), Γκορόγιας 6(1), Ζεστός Γ. 16(1), Παπαθανασίου 13(1), Ζενελάι 6, Γαβριηλίδης 1, Τσαπώνης, Λινάρδος 2, Κοπάνου

Σχόλια