ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΡΟΔΟΥ 53-66

Την ήττα με 66-53 από την Καλλιθέα Ρόδου γνώρισε πριν από λίγο η Γέρα μας στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα μας ξέροντας ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ ποιο δύσκολο από το χθεσινό με τον ΒΑΟΛ είχε την ατυχία να μην αγωνιστεί ο Μάρκος Ψημίτης ο οποίος τραυματίστηκε χθες αλλά το ποιο κακό νέο είναι ότι δεν θα αγωνιστεί σε κανένα από τα δυο παιχνίδια που απομένουν. Έτσι αποδεκατισμένη η Γέρα μας μπήκε νωθρά από την αρχή και αυτό φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο αφού η επίθεση δεν πήγαινε καλά και υπήρχαν πολλά άστοχα σουτ. Στην αντίπερα όχθη η Καλλιθέα με ένα εξαιρετικό ρόστερ και μεγάλο φαβορί για την άνοδο είχε καλά ποσοστά στην επίθεση ενώ υπήρχε και σωστή διαχείριση στην άμυνα για να κλείσει η περίοδος 23-16 υπέρ της. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ρόδου ανέβασε ακόμα ποιο πολύ την πίεση της και ανάγκασε την Γέρα μας σε πολλά λάθη και σε ακόμα μία φορά σε πολλά άστοχα σουτ με το ημίχρονο να βρίσκει την ομάδα μας πίσω στο σκορ με δεκατέσσερις πόντους διαφορά 44-30. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες της Γέρας μας ήταν αποφασισμένοι να μπουν στο κόλπο της ανατροπής αλλά η ατυχία χτύπησε και πάλι τη πόρτα με τον τραυματισμό αυτή τη φορά του Γιάννη μπουρού που φαίνεται μάλιστα να είναι σοβαρός. Έτσι οι λύσεις περιορίστηκαν και η Καλλιθέα κράτησε τη διαφορά σχεδόν στα ίδια επίπεδα, ενώ η ομάδα μας έκανε μεγάλη προσπάθεια να μείνει όσο ποιο πολύ μπορούσε κοντά στο σκορ αλλά η ομάδα της Ρόδου έφτασε τη διαφορά στο τέλος της περιόδου  στο +19 39-58. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού αυτή η διαφορά ήταν αδύνατο να καλυφθεί με την Γέρα μας πάντως να κάνει την καλύτερη περίοδο της στο σημερινό παιχνίδι και σε συνδυασμό με την λογική χαλάρωση του αντιπάλου και να κατεβάζει τη διαφορά αρκετά για να κλείσει το τελικό σκορ στο 66-53 υπέρ της Καλλιθέας. Πρώτος σκόρερ για την Γέρα μας ήταν ο Γιάννης Ζεστός που σημείωσε 19 πόντους με 1 τρίποντο και τον ακολούθησε ο αδερφός του Γρηγόρης με 10 πόντους. Πάντως η ομάδα μας κοίταξε στα μάτια την ποιοτική ομάδα της Καλλιθέας  και με όσες δυνάμεις είχε έδειξε πως μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο. Πλέον το αυριανό παιχνίδι με τον Ίκαρο και αυτό με τα Φανάρια Νάξου την Κυριακή θα είναι δύο αγώνες όπου η Γέρα μας θα ψάξει δύο νίκες γοήτρου για να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση. Βέβαια για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και επιμονή αφού η ομάδα μας είναι αποδεκατισμένη και μετά τους τραυματισμούς των Ψημίτη και Μπουρού η Γέρα μας έχει μείνει με μόλις οκτώ παίκτες.

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ -ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΡΟΔΟΥ 53-66  
Δεκάλεπτα:16-23, 14-21, 09-14,14-08


ΠΑΠΑΔΟΣ (Καλογερόπουλος): Σταμούλης 8(2), Τσαπώνης, Ταμβακέλλης, Μπουρούς 7, Μαντζουράνης 7, Λινάρδος 1, Ζεστός Ι. 19(1), Ζεστός Γ. 10, Τσολάκης 1.


ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μπίλιας) Δεληγιάννης 11(3), Βασιλειάδης, Κούρος Π., Γυφτάκης 5(1), Μπιλλιάς 5, Συμιακός 7, Μήτσης 16(2), Σκορδάλης 22(4), Κούρος Ι.

Σχόλια